Tuesday, August 14, 2012

TUNGGULAH KEPULANGANKU..

Salam kembali....
Hai....cepatnya masa berlalu, tidak sabar rasanya nak balik kampung berjumpa dengan insan tersayang(fia, anakku dan suami tercinta,abg).Tunggulah kepulanganku dengan sabar. Oleh kerana aku bekerja jauh dengan mereka. Aku pun merindui sangat mereka disana. Adoi......KPM umunkan cuti raya lambat.....semuanya jadi lambat nak balik kg. TIDAK FIKIRKAH MEREKA YANG NASIB KAMI JAUH DARI KELUARGA.Aku pulak dah tempah tiket flight awal....nasiblah kena tunggu sampai hari khamis.Kawan-kawan sekolahku, esok mereka dah bersiap nak balik kampung. Tinggallah, aku seorang....tunggu hari khamis baru berangkat nak balik kampung.



Jadi, aku terpaksalah pinjam motor dari mat motor untuk balik kampung..........ni gambar aku kat atas...(setelah diedit oleh photofunia). HEHE....sebenarnya, aku akan balik naik flight .Sempena raya ini, aku nak bagi ecard pada pengunjung setia blogku.







Sunday, August 12, 2012

Bersyukurlah...

Salam Ramadan...salam keberkatan
Post kali ini, era ingin bercerita tentang syukur...kadang kadang kita alpa dengan duniawi hingga kita lupa hendak bersyukur dengan kurniaan Allah swt kepada kita.Era begitu teruja beberapa video yang mempersoalkan tentang BERSYUKUR.....mari kita kongsi dan menyelami apa yang pentingnya bersyukur dalam kehidupan kita dan menjadi insan yang lebih menghargai kehidupan ini. Mengapa asyik termenung jauh, memikirkan nasib diri di sini, sedangkan tidak mengetahui hakikat erti kebahagiaan yang sebenar?...Aku  terasa tenang di jiwa. Ia menjadikan aku semakin bersyukur walaupun terlalu banyak dugaan perit yang menimpaku.Ia menjadikan aku lebih bersabar dan kuat untuk menempuh hidup yang aku sendiri tidak tahu penghujungnya.


video

Hidup akan lebih bahagia bila kita dapat menikmati apa yang kita miliki. Kerana bersyukur itu  merupakan kualiti hati yang tertinggi.Adakah kita mampu bersyukur wahai kawan2  sekalian....Perjalanan hidupku sendiri begitu rumit berjauhan dengan puteri dan suami tersayang...berperang dengan perasaan untuk menjadi ibu dan isteri yang sentiasa disisi mereka. Kerana kutahu tempat seorang isteri adalah disisi suami. Pekerjaanku yang jauh membuatku selalu berperang dengan perasaan.Walaupun kutahu ini sudah ditakdirkan untukku, aku tetap bersyukur, walaupun kutahu pahitnya hingga aku selalu berdoa agar ada sinar buatku suatu hari nanti dapat bersama keluarga tercinta. Hari2 terakhir ramadan ini, Ya Allah berilah kesempatan diri ini untuk dekat denganMU. Kerana kutahu..."Allah tak pernah mengecewakan kita, tetapi kita selalu mengecewakan Allah". Jangan Bersedih, Sesungguhnya Allah bersama kita...(Surah At Taubah(9):40
kuatkan diriku dan semangat lebih membara untuk menempuh sulitnya hidup ini.

sayang dan ikhlas,
 Era



Saturday, August 11, 2012

"Eyriqazz vs Denaihati" ( TENTANG DIA)

TENTANG DIA...
 "denaihati":D
Dia  sudah 3 tahun mengendalikan Blog Denaihati  dan  pencapaian ada sekarang memang menakjubkan. Blog Denaihati adalah antara top 5 blog Malaysia mengikut Alexa Ranking dengan jumlah trafik yang meningkat setiap bulan. Kejayaan ini tidak datang sekelip mata dan tidak juga berlaku begitu sahaja. Bantuan berterusan dari Rakan Blogger Kak Jie, Ariffshah, Anarm, Shahril dan Eizil memang tidak dapat dilupakan. Siapalah Denaihati tanpa mereka ini.Adalah menjadi cita-citanya untuk menjadikan Blog Denaihati sebagai sumber buat duit kepada Rakan Blogger yang setia bersama Blog Denaihati. Antara sumber online income yang disediakan di Blog Denaihati adalah :
  1. Contest yang berterusan @ Contest.
  2. Insentif tunai untuk setiap backlinks @ Insentif tunai
  3. Program Loyalty Rewards @ Denaihati Loyalty Rewards
  4. Rakan Niaga @ eQurban.com
  5. Rakan Niaga Al-Ansar Properties @ Al-Ansar Properties
Dia juga bercita-cita untuk membangunkan plugin yang boleh memberi manafaat kepada semua. Alhamdulillah akhirnya team Denaihati berjaya membangunkan Plugin Waktu Solat untuk digunakan oleh Rakan Blogger. Kepada yang berminat untuk meletakan plugin waktu solat di blog bolehlah sila klik Projek Waktu Solat.

TENTANG DIA
"Eyriqazz":D
 Saya tidak mengenali sangat beliau  dan sejujur-jujurnya saya hanya boleh kongsi melalui tips-tips dalam blogging beliau....moga dengan cara ini saya dapat mengenali beliau.Ini adalah antara tips-tips yang dikongsi oleh beliau kepada blogger.
  
Sharing Is Caring , Sharing Is Power. Perkongsian dia adalah  berdasarkan pembacaan, pengalaman peribadi, idea dari bloggers-bloggers di luar sana, dan pelbagai source yang diolah dengan gaya bahasanya sendiri. Yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan tauladan.

Antara Tips Blogging Kompilasi Darinya :








8) Tips Menambahkan Visitor Ke Blog Anda

9) Tips Blogging|SEO oh SEO

10) 7,000 Unique Visitors Sehari

Wah...Memang menarik dan rasanya belum terlambat untuk saya belajar dalam dunia blog....saya akan pelajarinya jika ada masa free...maklumlah tugas saya sebagai pendidik dan ibu. kadang-kadang tidak mengizinkan saya berblog.

APA LAGI NAK DITUNGGU....JOM KITA RAMAI-RAMAI MASUK CONTEST INI SAMBIL MEMPELAJARI SESUATU YANG BARU DALAM DUNIA BLOG.

"Eyriqazz vs Denaihati"

Syarat-syaratnya :

1. Buat satu entri bebas berkenaan keyword "Eyriqazz vs Denaihati" . Terbuka kepada semua bloggers di Malaysia.  Tajuk entri bebas bergantung kepada kreativiti masing-masing. Setiap bloggers boleh menghantar 1 penyertaan sahaja.
4. Cabaran Contest ini berlangsung sehingga 31 August 2012. 
5. Tinggalkan permalink entri anda di SINI


Pemenang akan ditentukan melalui kata kunci "
Eyriqazz vs Denaihati" yang mendapat tempat di Google Malaysia (http://www.google.com.my ) yang akan diambil menggunakan Google Chrome pada tarikh antara 1-10 September 2012.

Hadiah : UPDAted Setakat 26 June 2012

1st Prize - RM500 Cash + ( 20,000 trafik dari Denaihati.com ) + ( iklan banner saiz 125x125 sebulan di blog cik tom)
2nd Prize - RM300 Cash + (10,000 trafik dari Denaihati.com )
3rd Prize - RM200 cash  + 5,000 trafik dari Denaihati.com
4-5th Prize - RM100 Cash + 
5,000 trafik dari Denaihati.com
6-7 Prize - RM50 Cash each

8-10 Prize - RM30 Cash

11-20 Prize - RM10 Cash



Entri Pilihan terbaik - RM100 Cash + 
 iklan banner saiz 125x125 sebulan di blog cik tom)


Cari Penaja Contest - RM40 Cash (sudah ada pemenang)



(Additional RM220 Reserve Prize, masih belum decide lagi camne nak agihkan.. Total hadiah Cash dari Eyriqazz + Penaja = RM1,850)



UPDATED -

* Pemenang tempat 1-5 dikehendaki revealkan "Rahsia Kejayaan" bagi memenangi Contest ini. Sekiranya gagal berbuat demikian, hanya 50% daripada hadiah akan diberikan kepada pemenang as niat asal Contest ini adalah berkongsi tips SEO buat semua.

* Syarat-syarat mungkin akan ditambah dari masa ke semasa.

Hadiah mungkin akan ditambah sekiranya ada penaja yang sudi menaja Contest ini. Bagi penaja yang berminat untuk menaja Contest ini (Cash Only), e-mailkan ke iman1237@hotmail.com . Syarat backlink ke blog anda akan ditambah buat peserta yang join Contest ini + anda dibenarkan menulis satu entri bebas/Penulis Jemputan (akan ditapis sebelum dipublishkan) di blog Eyriqazz.Com. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...